English / Nederlands / Deutsch

Watch winder

Een watch winder is, zoals de naam al doet vermoeden, een apparaatje dat speciaal bedoeld is voor het opwinden van een horloge. Dit gaat niet op de traditionele manier, door te draaien aan het opwindknopje, maar op een hele nieuwe manier. De watch winder draait namelijk het hele horloge om en zorgt zo voor een volle batterij.
Een watch winder is niet geschikt voor elk horloge. Een goedkoop horloge met een 'gewoon' batterijtje gaat niet langer mee als het in een watch winder geplaatst wordt. Voor veel duurdere horloges geldt dat echter wel; die hebben namelijk een soort accu, waardoor ze tijdens het dragen worden opgeladen. Een watch winder bootst dat 'draagproces' na.

Wat kunt u allemaal met een watch winder?

Als u elke dag hetzelfde horloge draagt, dan is een watch winder aanschaffen voor u misschien niet zo'n goed idee. U zorgt er dan immers zelf voor dat de batterij altijd opgeladen is. In de praktijk blijkt echter dat veel mensen hun horloge niet elke dag dragen. Bijvoorbeeld omdat ze meerdere exemplaren hebben of het bewaren voor speciale gelegenheden.
In die gevallen is het natuurlijk jammer als uw batterij leeg is op het moment dat u het horloge wilt dragen. Een watch winder voorkomt dat probleem. Neem bijvoorbeeld de SPIN-R R2 watch winder. Dit exemplaar kan precies ingesteld worden op het type horloge dat u erin bewaart en zorgt er op die manier voor dat uw horloge goed onderhouden wordt.

Watchwinder aanbieding: goed opletten!                                                                  

Dat laatste is wel heel belangrijk. Als u op zoek bent naar een watchwinder, vindt u namelijk ongetwijfeld ook regelmatig een aanbieding die erg goedkoop lijkt. Het is dan zaak om de specificaties goed door te lezen. Niet elke watchwinder in de aanbieding is namelijk een goede watchwinder. Als u een verkeerd apparaat hebt, kan dit het horloge beschadigen.
Het niet op de juiste manier roteren van het horloge kan namelijk zorgen voor ernstige slijtage, die niet in lijn is met de leeftijd van het apparaat. Bij een SPIN-R R2 hoeft u daar niet bang voor te zijn. Deze watchwinder is namelijk voorzien van meer dan 9000 horlogespecificaties, die via de app kunnen worden ingesteld. En hij is altijd in de aanbieding!

Watch winder voor een Rolex: goed idee?

Onze watch winder wordt veel gebruikt voor horloges van het merk Rolex. Dat is ook niet verwonderlijk; dit merk is in de afgelopen jaren vrijwel volledig overgestapt op het automatisch opladen van de batterij. Veel gebruikers dragen hun Rolex bovendien vooral bij speciale gelegenheden, waardoor een watchwinder onmisbaar is.
Ook voor een Rolex geldt: koop niet zomaar een watchwinder, maar kies voor een exemplaar als de SPIN-R R2, die speciaal gemaakt is voor hoogwaardige horloges als die van Rolex en waarbij het draaiprogramma precies afgestemd kan worden op het type horloge dat u hebt. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over vroegtijdige slijtage.

Watchwinder goedkoop aanschaffen

Een watchwinder goedkoop aanschaffen kan natuurlijk via A-WATCH. In onze shop vindt u de R2 Watchwinder, die in de kleuren grijs, zwart en wit te bestellen is. Goedkoop en in de aanbieding is hij altijd, want we bieden u niet alleen een vaste lage prijs, maar ook nog eens gratis verzending binnen Nederland. Het maakt daarvoor niet uit hoeveel exemplaren u koopt!
Heeft u nog vragen over de watch winder of bent u benieuwd of een opwindapparaat voor uw horloge ook een goed idee kan zijn? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Gebruik hiervoor het contactformulier op de website of neem contact op via robbert@r2watchwinder.nl. We helpen u graag verder!